KAPSZLI

Mi lehet az az oly sokat emlegetett KPN? Eszik, vagy isszák? Ha eszik, érdemes rá kechupot vagy ananászt tenni? Jó-e megfázásra? Ha ilyen, vagy ehhez hasonló kérdések merültek fel a kedves olvasóban, akkor hamarosan választ fog találni rá! Az oldalon található némi átfogó ismeret, illetve ízelítő a már megrendezésre került konferenciák és a mindenkori következő KAPSZLI Pszichológiai Napok tartalmából.

Minden év tavaszán megrendezésre kerül a KAPSZLI háromnapos, meghatározott téma köré épülő konferenciája. A rendezvény során párhuzamosan zajlanak előadások és műhelyek. A látogatók az előadásokon széles körű ismeretekre tehetnek szert az évről évre változó témában, míg a workshopok résztvevői különböző pszichológiai módszereket próbálhatnak ki, saját élményben részesülhetnek. A Pszichológiai Napok fő témáját évről évre a KAPSZLI tagjai határozzák meg annak tükrében, hogy a téma egyszerre szólítsa meg a lehető legtöbb laikust és szakmabelit. 2016 után a KAPSZLI átnevezte a konferenciát „KAPSZLI Szakmai Napok”-ról „KAPSZLI Pszichológiai Napok”-ra.

Mérleghinta – Az egyensúlykeresés játéka

Vajon mit jelent a mi életünkben az egyensúly? Lehetséges kibillenthetetlennek maradni, mikor folyamatosan felborul körülöttünk minden? Vajon hogyan érintik a belső nyugalmunkat, a mindennapi élet adta biztonságérzetünket a világ történései? A szélsőséges nézetek trendjei közt hol van az arany középút?
Ha az életünket a mérleghinta egyik felére helyezzük, a másikra pedig a párkapcsolatunkat/munkánkat/belső morálunkat, hogyan küzdünk meg velük az egyensúlyért? Mindennapi küzdelmeinkben mérleghintára tesszük önmagunkat, kapcsolatainkban hullámvölgyeket élünk meg, sikerességünket pedig egyszer a csúcson, másszor a nullán érezzük.
A 2023-as Kapszli Pszichológiai Napokat az egyensúlykeresés témakörében szerveznénk: legyen szó a belső nyugalomról, a kapcsolati játszmáinkról, a munka és a magánélet egyensúlyáról, a különböző szélsőséges nézetekről. A résztvevőket és előadóinkat az egyensúly-keresés játékára hívjuk egy pszichológiai mérleghintán.

A Konferencia időpontja: 2023. április 14-16. (péntek-szombat-vasárnap)

Metamorfózis – A következő fejezet

Nehéz időszak áll mögöttünk, a járványhelyzet hozta kihívások mindenkit megviseltek. Mi azonban szeretnénk, hogy a 2022-es konferencia egyéb aspektusok mentén (is) szerveződjön.
Életünk során meg kell küzdenünk számos egyéb kihívással, szembe kell néznünk szokatlan, újszerű élethelyzetekkel és az ismeretlennel együttjáró bizonytalanság is olykor a hatalmába kerít bennünket. Létünk lényege a folyamatos átalakulás, a változás. Ismernünk kell a különböző életszakaszok, mérföldkövek, fordulópontok jellemzőit, tudnunk kell alkalmazkodni az új dolgokhoz és hallanunk kell arról is, hogy életünk meghatározó eseményei miképpen alakítják sorunk, jövőnk, személyünk, illetve mi milyen szerepet játszunk mindezekben.
Az idei konferenciát az ember életében bekövetkező kisebb-nagyobb változások megértésének, esetleges átkeretezésének és feldolgozásának szentelnénk.

A Konferencia időpontja: 2022. április 22-24. (péntek-szombat-vasárnap)

Lélek-Művész

A megszokottnál talán kicsit később, viszont annál nagyobb boldogsággal szeretnénk bejelenteni Nektek a 2020-as online Kapszli Pszichológiai Napokat!

Ebben az évben igyekszünk elmélyíteni a pszichológia és a művészetek kapcsolatát. Megismertetni azt, hogyan kapcsolódhat a lélektan az irodalomhoz, milyen viszony fűzheti a színház- és filmművészethez, vagy éppen a festészethez, képzőművészethez.

Két sikertelen próbálkozás után az eddigiektől rendhagyó módon online kerül lebonyolításra az előadássorozat. Az esemény több héten keresztül fog tartani és naponta egy-egy  újabb felvonásban kerül majd nyilvánosságra az előadások széles palettája. 

A konferencia kezdete: 2020. november. 23.

Sikersztori - kapszli

Sikersztori

Idén is megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája, melynek témája és címe: SIKERSZTORI

Az előadások megkísérlik bemutatni a sikeresség rengeteg oldalát; a nehézségeket és akadályokat, melyek életünk fontos területein jelentkeznek, illetve, hogy hogyan küzdhetünk meg mindezzel.

A konferencia időpontja: 2019. április 12-13-14. (péntek-szombat-vasárnap)

Zárt-ajtók-mögött - kapszli

Zárt ajtók mögött

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napos Pszichológiai Napokat, Magyarország legnagyobb INGYENES pszichológiai konferenciáját!

A konferencia idén a „Zárt ajtók mögött” címet viseli. Ez magában foglalja mind a fizikai elzártság, a lelki elkülönülés, a pszichés zavarok, a titkok, mind pedig a különböző pszichológiai tabuk kérdéskörét, melyekbe a magyar pszichológiai legnevesebb képviselői nyújtanak betekintést. Emellett természetesen idén is rengeteg műhelyfoglalkozás közül választhattok, ha az elméleti tudás mellett sajátélménnyel is szeretnétek gazdagodni – a teljesség igénye nélkül az érdeklődők részt vehetnek például hipnózis, művészetterápia, tranzakcióanalízis, pszichodráma, állatasszisztált terápia, és szomatodráma workshopokon.

A konferencia időpontja: 2018. április 6-7-8. (péntek-szombat-vasárnap)

Társas játékaink - kapszli

Társas játékaink

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napos Pszichológiai Napokat, Magyarország legnagyobb INGYENES pszichológiai konferenciáját!

Ezúttal a kapcsolataink témáját járjuk körül különféle aspektusokból, betekintést nyújtva abba, milyen szinteken befolyásolja életünket a párkapcsolatunkkal, társadalmi csoportokkal, más generációkkal, a szexualitással, a családunkkal, vagy éppen az önmagunkkal való viszonyunk.
Részletes programunkat hamarosan megtalálhatjátok Facebook-oldalunkon, a honlapunkon, illetve itt, a konferencia hivatalos eventjében is.

A konferencia időpontja: 2017. április 7-8-9. (péntek-szombat-vasárnap)

sorsmintáink - kapszli

Sorsmintáink

Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája 2016-ban is megrendezésre kerül!

Ezúttal a sors fogalmát járjuk körül, betekintést nyújtva abba, hogyan befolyásolhatja múltunk a jelenünket, illetve hogyan irányíthatják döntéseinket olyan tényezők, melyeket nem mi választottunk magunknak…

A konferencia időpontja: 2016. március 18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap)

Századnyitási pánik - kapszli

Századnyitási pánik

Sok szeretettel várunk idén is mindenkit Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciájára! Ezúttal a 21. század lélektani és társadalmi jellegzetességeit járjuk körül, kitekintést nyújtva a Magyarországon is aktuális kérdésekre. Rengeteg érdekes előadás és workshop vár Rátok a három nap folyamán, melyek során a modernkori lélektani jelenségekről, a 21. századi pszichológiai problémákról, kórképekről, napjaink társadalmi, társadalom-lélektani jelenségeiről és a Magyarországra jellemző lélektani és társadalmi sajátosságokról nyerhettek képet.

A konferencia időpontja: 2015. március 6-7-8. (péntek-szombat-vasárnap).

Lelkünk szárnyai - kapszli

Lelkünk szárnyai

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napon át tartó Szakmai Napokat, Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciáját!

Az idei Szakmai Napok azért is különleges számunkra, mert tízéves fennállásunkat ünnepeljük, így a szakma legnagyobb képviselőit hívtuk meg a konferenciára!

Rendezvényünkön tavaly a testtel foglalkoztunk, ezúttal egy talán még érdekesebb témával készültünk, idén a TERÁPIÁK és KÓRKÉPEK témakörét járjuk körül.

Rengeteg érdekes előadás és workshop vár a három nap folyamán, melyek során a testi-lelki egyensúlyi állapotból való kibillenésről, és az oda visszavezető utakról nyerhetsz képet!

Néhány hívószó a konferenciáról, ami megmozgathat:

személyiségzavarok, szuggesztió, Bagdy Emőke, kényszerbetegség, mindfulness, Pál Ferenc, Tari Annamária, szomatoterápia, művészetterápia, Szondy Máté, pszichogén fájdalom, Orosz Katalin, pszichiátria-antipszichiátria, Zacher Gábor, születésélmény, Hevesi Krisztina, Bányai Éva, Pilling János, táncterápia, Kántor Árpád, transztánc, Kriston Andrea, hipnózis, szexualitás, fogyatékkal élők

A konferencia időpontja: 2014. március 28-29-30. (péntek-szombat-vasárnap)

Plakát

36 fokos lázban

Konferencia testről és lélekről

A KAPSZLI (a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatóinak köre) és a L’élek Egyesület 2013-ban is megrendezi az ingyenes Szakmai Napokat. Ezúttal a TEST témáját járjuk körül – különböző, pszichológiai szempontból jelentős pontokból kiindulva.

Rendezvényünkön szeretnénk bemutatni:
– hogy miért olyan fontos napjainkban a test – így szó lesz a test szociálpszichológiájáról, a posztmodernben betöltött jelentőségéről;
– a testnek az emberi életszakaszokban hordozott szerepéről – menstruáció, öregedés, szülés, születés, halál – holttestek,
– életünk olyan hétköznapi területeiről, ahol kiemelt szerepet kap a test – pl. divat, sport, a nemek közti különbség;
– és a testek „jelentés teli megváltozásáról” vagy „veszélyes működéséről” – például néhány pszichoszomatikus megbetegedés, testképzavarok

Sok műhelyfoglalkozást tervezünk– mozgással, tánccal, relaxációval, érintéssel, álommal, hazugsággal, fájdalommal, zenével – és élménymegosztással. Mindez ízelítő a rendezvény tervezett programjából.

A konferencia időpontja: 2013. március 1-2-3-án (péntek-szombat-vasárnap)

CSaládunk titkai - kapszli

Családunk titkai

A KAPSZLI a L’élek Egyesülettel karöltve 2012-ben is megrendezi ingyenes pszichológiai konferenciáját, a Szakmai Napokat. Idén az előadások és workshopok a születés (szülés különböző kultúrákban, hagyományos és alternatív szülés, császármetszés, szülés utáni depresszió, apák a terhességben és szülésben, pre- és perinatális pszichológia); család (a gyermekvállalás meghatározói, válás, örökbefogadás, transzgenerációs traumák, betegségek és patológiák a családban); nevelés (alternatív oktatás, gyermekvédelem, hordozás, együtt alvás), illetve kapcsolatok (anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolat, párkapcsolat, szexualitás a családban) témáját járják körül. Mindezeket a témákat összegeztük idei konferenciák címének kiválasztásakor: Családunk titkai.

A konferencia időpontja: 2012. március 16-17-18. (péntek-szombat-vasárnap)