KAPSZLI

Mi lehet az az oly sokat emlegetett KPN? Eszik, vagy isszák? Ha eszik, érdemes rá kechupot vagy ananászt tenni? Jó-e megfázásra? Ha ilyen, vagy ehhez hasonló kérdések merültek fel a kedves olvasóban, akkor hamarosan választ fog találni rá! Az oldalon található némi átfogó ismeret, illetve ízelítő a már megrendezésre került konferenciák és a mindenkori következő KAPSZLI Pszichológiai Napok tartalmából.

Minden év tavaszán megrendezésre kerül a KAPSZLI háromnapos, meghatározott téma köré épülő konferenciája. A rendezvény során párhuzamosan zajlanak előadások és műhelyek. A látogatók az előadásokon széles körű ismeretekre tehetnek szert az évről évre változó témában, míg a workshopok résztvevői különböző pszichológiai módszereket próbálhatnak ki, saját élményben részesülhetnek. A Pszichológiai Napok fő témáját évről évre a KAPSZLI tagjai határozzák meg annak tükrében, hogy a téma egyszerre szólítsa meg a lehető legtöbb laikust és szakmabelit. 2016 után a KAPSZLI átnevezte a konferenciát “KAPSZLI Szakmai Napokról” “KAPSZLI Pszichológiai Napokra”.

Lélek-Művész

A megszokottnál talán kicsit később, viszont annál nagyobb boldogsággal szeretnénk bejelenteni Nektek a 2020-as online Kapszli Pszichológiai Napokat!

Ebben az évben igyekszünk elmélyíteni a pszichológia és a művészetek kapcsolatát. Megismertetni azt, hogyan kapcsolódhat a lélektan az irodalomhoz, milyen viszony fűzheti a színház- és filmművészethez, vagy éppen a festészethez, képzőművészethez.

Két sikertelen próbálkozás után az eddigiektől rendhagyó módon online kerül lebonyolításra az előadássorozat. Az esemény több héten keresztül fog tartani és naponta egy-egy  újabb felvonásban kerül majd nyilvánosságra az előadások széles palettája. 

A konferencia kezdete: 2020. november. 23.

Sikersztori - kapszli

Sikersztori

Idén is megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája, melynek témája és címe: SIKERSZTORI

Az előadások megkísérlik bemutatni a sikeresség rengeteg oldalát; a nehézségeket és akadályokat, melyek életünk fontos területein jelentkeznek, illetve, hogy hogyan küzdhetünk meg mindezzel.

A konferencia időpontja: 2019. április 12-13-14. (péntek-szombat-vasárnap)

Zárt-ajtók-mögött - kapszli

Zárt ajtók mögött

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napos Pszichológiai Napokat, Magyarország legnagyobb INGYENES pszichológiai konferenciáját!

A konferencia idén a “Zárt ajtók mögött” címet viseli. Ez magában foglalja mind a fizikai elzártság, a lelki elkülönülés, a pszichés zavarok, a titkok, mind pedig a különböző pszichológiai tabuk kérdéskörét, melyekbe a magyar pszichológiai legnevesebb képviselői nyújtanak betekintést. Emellett természetesen idén is rengeteg műhelyfoglalkozás közül választhattok, ha az elméleti tudás mellett sajátélménnyel is szeretnétek gazdagodni – a teljesség igénye nélkül az érdeklődők részt vehetnek például hipnózis, művészetterápia, tranzakcióanalízis, pszichodráma, állatasszisztált terápia, és szomatodráma workshopokon.

A konferencia időpontja: 2018. április 6-7-8. (péntek-szombat-vasárnap)

Társas játékaink - kapszli

Társas játékaink

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napos Pszichológiai Napokat, Magyarország legnagyobb INGYENES pszichológiai konferenciáját!

Ezúttal a kapcsolataink témáját járjuk körül különféle aspektusokból, betekintést nyújtva abba, milyen szinteken befolyásolja életünket a párkapcsolatunkkal, társadalmi csoportokkal, más generációkkal, a szexualitással, a családunkkal, vagy éppen az önmagunkkal való viszonyunk.
Részletes programunkat hamarosan megtalálhatjátok Facebook-oldalunkon, a honlapunkon, illetve itt, a konferencia hivatalos eventjében is.

A konferencia időpontja: 2017. április 7-8-9. (péntek-szombat-vasárnap)

sorsmintáink - kapszli

Sorsmintáink

Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája 2016-ban is megrendezésre kerül!

Ezúttal a sors fogalmát járjuk körül, betekintést nyújtva abba, hogyan befolyásolhatja múltunk a jelenünket, illetve hogyan irányíthatják döntéseinket olyan tényezők, melyeket nem mi választottunk magunknak…

A konferencia időpontja: 2016. március 18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap)

Századnyitási pánik - kapszli

Századnyitási pánik

Sok szeretettel várunk idén is mindenkit Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciájára! Ezúttal a 21. század lélektani és társadalmi jellegzetességeit járjuk körül, kitekintést nyújtva a Magyarországon is aktuális kérdésekre. Rengeteg érdekes előadás és workshop vár Rátok a három nap folyamán, melyek során a modernkori lélektani jelenségekről, a 21. századi pszichológiai problémákról, kórképekről, napjaink társadalmi, társadalom-lélektani jelenségeiről és a Magyarországra jellemző lélektani és társadalmi sajátosságokról nyerhettek képet.

A konferencia időpontja: 2015. március 6-7-8. (péntek-szombat-vasárnap).

Lelkünk szárnyai - kapszli

Lelkünk szárnyai

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a KAPSZLI idén is megrendezi a három napon át tartó Szakmai Napokat, Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciáját!

Az idei Szakmai Napok azért is különleges számunkra, mert tízéves fennállásunkat ünnepeljük, így a szakma legnagyobb képviselőit hívtuk meg a konferenciára!

Rendezvényünkön tavaly a testtel foglalkoztunk, ezúttal egy talán még érdekesebb témával készültünk, idén a TERÁPIÁK és KÓRKÉPEK témakörét járjuk körül.

Rengeteg érdekes előadás és workshop vár a három nap folyamán, melyek során a testi-lelki egyensúlyi állapotból való kibillenésről, és az oda visszavezető utakról nyerhetsz képet!

Néhány hívószó a konferenciáról, ami megmozgathat:

személyiségzavarok, szuggesztió, Bagdy Emőke, kényszerbetegség, mindfulness, Pál Ferenc, Tari Annamária, szomatoterápia, művészetterápia, Szondy Máté, pszichogén fájdalom, Orosz Katalin, pszichiátria-antipszichiátria, Zacher Gábor, születésélmény, Hevesi Krisztina, Bányai Éva, Pilling János, táncterápia, Kántor Árpád, transztánc, Kriston Andrea, hipnózis, szexualitás, fogyatékkal élők

A konferencia időpontja: 2014. március 28-29-30. (péntek-szombat-vasárnap)

Plakát

36 fokos lázban

Konferencia testről és lélekről

A KAPSZLI (a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatóinak köre) és a L’élek Egyesület 2013-ban is megrendezi az ingyenes Szakmai Napokat. Ezúttal a TEST témáját járjuk körül – különböző, pszichológiai szempontból jelentős pontokból kiindulva.

Rendezvényünkön szeretnénk bemutatni:
– hogy miért olyan fontos napjainkban a test – így szó lesz a test szociálpszichológiájáról, a posztmodernben betöltött jelentőségéről;
– a testnek az emberi életszakaszokban hordozott szerepéről – menstruáció, öregedés, szülés, születés, halál – holttestek,
– életünk olyan hétköznapi területeiről, ahol kiemelt szerepet kap a test – pl. divat, sport, a nemek közti különbség;
– és a testek „jelentés teli megváltozásáról” vagy „veszélyes működéséről” – például néhány pszichoszomatikus megbetegedés, testképzavarok

Sok műhelyfoglalkozást tervezünk– mozgással, tánccal, relaxációval, érintéssel, álommal, hazugsággal, fájdalommal, zenével – és élménymegosztással. Mindez ízelítő a rendezvény tervezett programjából.

A konferencia időpontja: 2013. március 1-2-3-án (péntek-szombat-vasárnap)

CSaládunk titkai - kapszli

Családunk titkai

A KAPSZLI a L’élek Egyesülettel karöltve 2012-ben is megrendezi ingyenes pszichológiai konferenciáját, a Szakmai Napokat. Idén az előadások és workshopok a születés (szülés különböző kultúrákban, hagyományos és alternatív szülés, császármetszés, szülés utáni depresszió, apák a terhességben és szülésben, pre- és perinatális pszichológia); család (a gyermekvállalás meghatározói, válás, örökbefogadás, transzgenerációs traumák, betegségek és patológiák a családban); nevelés (alternatív oktatás, gyermekvédelem, hordozás, együtt alvás), illetve kapcsolatok (anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolat, párkapcsolat, szexualitás a családban) témáját járják körül. Mindezeket a témákat összegeztük idei konferenciák címének kiválasztásakor: Családunk titkai.

A konferencia időpontja: 2012. március 16-17-18. (péntek-szombat-vasárnap)