KAPSZLI

Filmajánló: A nevem Khan

 – egy történet, melyben a rasszizmus, az elfogadás, a gyűlölet és szeretet találkozik – 

1000019450 H

Képes lehet-e egy különleges ember hite, bátorsága és szeretete változást hozni eme előítéletekkel teli világba, ahol a farkastörvények akár az emberi jogok fölé is kerekedhetnek?

Rizvan Khan egy fiatal, muszlim férfi, aki Indiából költözött San Franciscóba. Rizvan Asperger-szindrómában szenved, azonban édesanyja bíztatásának és nevelésének köszönhetően képes arra, hogy beilleszkedjen a társadalomba és teljes életet éljen. Bár Rizvan az érzelmeit nehezen tudja kimutatni, mégis gazdag belső lelki életet él, és tiszta szívből tud szeretni, amit meglát benne Mandira, egy szintén indiai származású, hindu lány. Rizvan kitartása és odaadása révén elnyeri Mandira kegyeit és összeházasodnak. Boldog, kiegyensúlyozott életet élnek együtt szeptember 11-ig, amikoris minden megváltozik. A szerelmespárt egy tragédia szakítja szét, melynek hatására Rizvan útnak indul, hogy visszaszerezze az elveszett boldogságot.

A film nagyon hamar közel hozza szívünkhöz a különleges főszereplőt, sőt, cselekedetei és világlátása elgondolkoztatják a hétköznapi embert. A forgatókönyv, valamint Rizvan és Mandira alakja különlegesek, mégis emberiek és azt érezzük, hogy a történetük bárkivel megeshetett volna.

Khan 1acf2969b70906434beef1522a92df4c46690983 S800 C85 (1)

A film mély tartalommal bír és művészien fejezi ki a feltétel nélküli szeretet, bátorság és elfogadás fontosságát. Ráébreszt bennünket a rasszizmus és előítéletesség égető jelenlétére. Alapigazságokra hívja fel a figyelmünket, melyeket a mindennapjaink során sokszor szem elől tévesztünk.

Mindenkinek ajánlom ezt a varázslatosan különleges alkotást, aki megnézi, biztosan nem fogja megbánni!

A film online is elérhető: https://videa.hu/videok/film-animacio/a-nevem-khan-my-name-asperger-szindroma-autizmus-K6aBixKG2nkzWTmz

A film előzetese: 

Az ajánlót készítette: Borszéki Viktória